با افسوس بسیار باید گفت که ما به قانونی که زیر سیطره آن هستیم هیچ آشنایی نداریم و همین بس که ناآشنایی ما باعث سوء استفاده بسی بیشتر دیگران میگردد. مروری کوتاه با هم به اصول مهم تر (از دیدگاه شخصی) این قانون برای یادآوری و آشنایی در هفته های پیش رو خواهیم داشت. در این فصل تا از اصل 26 تا اصل ۴۰ را بررسی می شود . اگر تا اینجا اصلی از نظر شما لازم به یادآوری است در قسمت یادداشت ها عنوان نمایید.
اصل 27
تشکیل اجتماعات و راه پیمایی ها ، بدون حمل سلاح ، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.
اصل 32
هیچکس را نمیتوان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین میکند در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتبا به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد. مختلف از این اصل طبق قانون مجازات میشود.
اصل 38
هر گونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطلاع ممنوع است. اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند، مجاز نیست و چنین شهادت و اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است.متخلف از این اصل طبق قانون مجازات میشود.
اصل 39
هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است.
مروری بر قانون اساسی انگلیس:
ندارد!!!! (بله، قانون اساسی ندارند!!!)
مطمئنی !! قانون غیر اساسی چی ؟؟
حداقل به آزادی و دمکراسی که اعتقاد دارند ! انشاءالله !
اینجا قانون اساسی یک مساله عرفی است. مثلا تا سالهای پیش که اشراف بازی مرسوم بود مجلس اعیان هم قدرت داشت. حالا کم کم زمزمه های حذفش به گوش می رسه.
فکر می کنم قانون اساسی کلاً عرفی است. مثلا اگر صدجا بنویسی شکنجه ممنوع، کسی اهمیت نمی ده، اما اگر مساله ای رو عنوان کردی و مردم چشمشون گشاد شد و رگ غیرتشون جنبید، اون وقت اون قانون اساسی می شه.